De distilleerderij

De Kleine Distilleerderij is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby, na enige jaren thuis gestookt te hebben ben ik begin 2017 deze ambachtelijke distilleerderij in Zeewolde begonnen. Hierbij is gekozen voor een kleinschalige opzet waar met veel handwerk en enthousiasme hoogwaardige producten gemaakt worden.

De kracht van De Kleine Distilleerderij zit in de eerste plaats in hoge kwaliteit van de dranken. Maar de kracht zit ook in de eerlijke manier van produceren en de open wijze waarop dat te zien is. Zo zult u op de likeurflessen een ingrediëntenlijst terugvinden, dat klinkt heel logisch maar is voor sterke drank niet verplicht en zelfs niet gebruikelijk. Als u een likeur van De Kleine Distilleerderij koopt weet u wel wat erin zit! Naast de ingrediëntenlijst op de likeuren kunt u op de website lezen hoe de likeuren en de distillaten gemaakt worden.

De Kleine Distilleerderij maakt gebruik van een potstill zoals te zien in de foto rechts. Deze pot-still met een werkvolume van 150 liter is voor een belangrijk deel zelf ontworpen. Bovendien is deze ketel flexibel in te zetten in diverse opstellingen zodat een diversiteit aan dranken gestookt kan worden. Op de foto staat de ketel opgesteld voor de productie van gin, met de karakteristieke koperen whisky helm en een gin basket in het stoompad.

 

 

 

 

 

 

 

Een kleine impressie van de verbouwing:

Deze diashow vereist JavaScript.