Aphrodite

De Kleine Distilleerderij maakt bij ieder seizoen een bijpassende likeur, en voor deze lente is dit een rozenlikeur geworden met de naam Aphrodite. Het concept hadden we snel op orde, want wat past er nu beter bij de bloeiperiode dan een likeur op basis van bloesem? De ontwikkeling van het recept bleek wat lastiger dan gedacht, in eerste instantie werkten we met een extract van rozenblaadjes en dan komt er naast een heerlijke geur ook een wrange smaak mee. De oplossing hebben we gevonden door het rozenblad te distilleren, zo wordt de geur van rozenblad gevangen in het distillaat en blijft de wrange smaak achter in de ketel. Aan het heldere distillaat wordt vervolgens een klein beetje hibiscus extract toegevoegd voor de kleur. Verder wordt de likeur op smaak gebracht met suiker en appelazijn, deze laatste zorgt voor een fruitige friszure smaak en wat extra smaakdiepte in de likeur.

Aphrodite is op zich zelf heel lekker en komt dan gekoeld het best tot haar recht. Serveer Aphrodite dus het best direct uit de koelkast of “on the rocks”. Wat ook erg goed werkt is een combinatie met mousserende rosé of witte wijn, een scheutje Aphrodite is voldoende om de rosé een heerlijke hint van rozen mee te geven.

 

Proost!