IJstijd

IJstijd is een limited edition kruidenlikeur speciaal bedoeld voor de donkere dagen. IJstijd zal jaarlijks terugkeren in de winkels, maar ieder jaar zal een unieke smaak krijgen. Gewoon, omdat het kan.

IJstijd 2017 is inmiddels uitverkocht en langzaamaan kijken we vooruit naar de editie van 2018. Hieronder toch nog de achtergrondinformatie bij de de eerste IJstijd aller tijden.

IJstijd 2017 had een beperkte oplage van 200 flessen en werd gemaakt met kruiden die stuk voor stuk aan kerst doen denken, maar die in deze combinatie nergens anders voorkomen. We hebben voor deze 2017 editie namelijk een extract gemaakt van sinaasappelschil, anijs, vanille, kaneel, gember, kardemom, kruidnagel, en amandelen. Zoals u van ons gewend bent bevatte IJstijd 2017 geen verdikkingsmiddel, kleurstof, of aroma. Puur genieten!

De Kleine Distilleerderij adviseert de kruidenlikeur gekoeld te serveren in een warme woonkamer, maar warm serveren in de buitenlucht is ook een goede optie (bijvoorbeeld op oudjaarsavond of langs de ijskoude kant tijdens de 16e editie van de tocht der tochten). IJstijd doet het in ieder geval uitstekend met de feestdagen, en laat zich graag delen met familie en vrienden.

Maar let op: wees er snel bij want de voorraad is beperkt!