Limoncino

Op 1 november 2018 heeft De Kleine Distilleerderij de activiteiten van De Stille(R) overgenomen, waaronder de productie van de Limoncino. Op dit moment staat deze Limoncino nog deels onder het oude label van De Stille(R) in de winkels, nieuwe leveringen zijn onder onze eigen naam met een nieuwe look. De receptuur van de Limoncino blijft op wat kleine aanpassingen in het productieproces gelijk; de smaak is al uitstekend en zal niet veranderen.

Puur Natuur

Ingrediënten: Water, Citroenextract (Alcohol, Citroenschil), Suiker, Citroensap.

De Limoncino is een heerlijk verfrissend drankje met een alcoholgehalte van slechts 14.5% Vol gemaakt van verse onbehandelde citroenen. Eerst wordt de citroen geschild, daarna doormidden gesneden, en vervolgens geperst. De schil van de onbespoten citroenen wordt vervolgens meerdere weken op alcohol te gelegd zodat de smaak van de citroenschil volledig in de alcohol trekt. Dat extract wordt vervolgens gemengd met zuiver water, suiker en vers citroensap. Het citroensap geeft de Limoncino zijn verassend frisse smaak, de citroenoliën zorgen voor de smaakexplosie.

Bij het mengen ontstaat vanzelf het troebele uiterlijk van de Limoncino, want de citroenoliën in de alcohol zijn bij 14.5% Vol niet langer volledig oplosbaar. Omdat de Limoncino een natuurproduct is kan het uiterlijk na verloop van tijd veranderen: citroenoliën kunnen een drijvend laagje vormen bovenop de Limoncino, en delen uit het sap kunnen bezinken. Dat heeft geen negatieve invloed op de smaak, gewoon even schudden voor gebruik.

Cocktailtips

De Limoncino laat zich prima genieten als aperitief, uit de koelkast of in een glas met ijs. Let op: door het lagere alcoholpercentage kunt u de Limoncino niet in de vriezer bewaren zoals u misschien met Limoncello gewend bent.

Limoncino – Tonic

Voor gevaarlijk lekkere en verfrissende cocktail mixed u de limoncino met tonic. Het scheutje angostura geeft de cockail een kruidige afdronk. Uiteraard serveren in een groot glas, met veel ijs.

  • 50 ml Limoncino
  • 200 ml Tonic
  • Scheutje Angostura bitter

Limoncino – Tequila

Limoncino combineert ook fantastisch met Tequila, daarom de wat stevigere cocktailtip geinspireerd op de welbekende Margarita. Het recept vindt u hier.

Limontini

Voor een wat stevigere versie van de Limoncino kunt een mix maken met wodka en wat extra citroensap. Het hele recept vindt u hier.