Limoncino

Op 1 november 2018 heeft De Kleine Distilleerderij de activiteiten van De Stille(R) overgenomen, waaronder de productie van de Limoncino. Op dit moment staat deze Limoncino nog onder het label van De Stille(R) in de winkels, als het design van de nieuwe  labels is afgerond komt de Limoncino onder eigen naam. De receptuur van de Limoncino blijft op wat kleine aanpassingen in het productieproces gelijk; de smaak is al uitstekend en zal niet veranderen.

De Limoncino is een heerlijk verfrissend drankje met een alcoholgehalte van slechts 14.5% Vol. Op de fotogalerij onderaan deze pagina ziet u hoe de Limoncino gemaakt wordt uit verse citroenen: eerst wordt de citroen geschild, daarna doormidden gesneden, en vervolgens geperst. De schil van de onbespoten citroenen wordt vervolgens meerdere weken op alcohol te gelegd zodat de smaak van de citroenschil volledig in de alcohol trekt. Dat extract wordt vervolgens gemengd met zuiver water, suiker en vers citroensap. Het citroensap geeft de Limoncino zijn verassende frisse smaak, de citroenoliën zorgen voor de smaakexplosie.

Bij het mengen ontstaat vanzelf het troebele uiterlijk van de Limoncino, want de citroenoliën in de alcohol zijn bij 14.5% Vol niet langer volledig oplosbaar. Omdat de Limoncino een natuurproduct is kan het uiterlijk na verloop van tijd veranderen: de Limoncino kan helderder worden, ook kan zich sediment vormen onderin de fles, en citroenoliën kunnen een drijvend laagje vormen bovenop de Limoncino. Geen van deze processen heeft een negatieve invloed op de smaak, u kunt het beste de fles even schudden voor gebruik.

De Limoncino laat zich prima genieten als aperitief, puur en direct uit de koelkast. Door het lagere alcoholpercentage kunt u de Limoncino niet in de vriezer bewaren. Voor gevaarlijk lekkere en verfrissende cocktail mixed u de limoncino met tonic, wij kunnen niet wachten tot de zon gaat schijnen!

 

Ingrediënten:

Water, Citroenextract (Alcohol, Citroenschil), Suiker, Citroensap.