Cocktail van de Maand: Rosemary Greyhound
Deze maand een cocktailsuggestie naar het seizoen; de Rosemary Greyhound is bijzonder fruitig en straalt pure lente uit (of misschien zelfs zomer). Een klassieke Greyhound cocktail maakt u met grapefruitsap en Vodka of Gin, daarover is men het eigenlijk niet eens. Omdat smaken verschillen adviseert De Kleine Distilleerderij om ze gewoon allebei te proberen, onze voorkeur ging uit naar de cocktail op basis van Vodka. De Rosemary Greyhound is een Greyhound variatie met rozemarijn wat de klassieker een extra kruidige twist geeft. Het kost even wat extra moeite, maar geeft wel net even die extra diepgang die de Greyhound verdient.
Maak ter voorbereiding een rozemarijn-suikersiroop:
Ingrediënten:
- Verse rozemarijn (takje circa 10 cm)
- Suiker (125 g)
- Water (125 ml)
De voorbereiding:
- Snij de rozemarijn in stukjes van circa 3 cm, bewaar het topje als garnering,
- voeg suiker en water bij elkaar in een kleine pan en breng aan de kook,
- voeg hierbij de overige rozemarijn en laat de suikersiroop rustig afkoelen zodat de smaak goed in kan trekken (minimaal een uur maar liever langer; de suikersiroop is in de koelkast zeker een paar dagen houdbaar).
En de cocktail zelf:
Ingrediënten:
De bereiding:
- Giet 20 ml rozemarijn suikersiroop in een glas (door een zeefje),
- Voeg grapefruitsap (120ml) en Gin/Vodka (60ml) toe,
- Even kort roeren,
- IJsklontjes toevoegen en garneren met een takje rozemarijn.
Proost!
(voor een overzicht van alle cocktailrecepten: http://dekleinedistilleerderij.nl/overzicht-cocktailsuggesties/ )
Posted on: 1 april 2017Roelof