Cocktail van de maand: GINgenie
Deze maand een lichte cocktail speciaal om van te genieten op een zonnig terras, een GINgenie gemaakt van vers gembersap, tonic en gin. Niet al teveel alcohol, wel een stevige bite van de verse gember. Pittig en fris! Voor wie niet zo van gember houdt is het beter om het gembersap weg te laten, vervang in dat geval de tonic voor de helft met ginger ale. Hier het originele recept voor 2 glazen echte verse cocktail met een bite.
De ingrediƫnten:
- 1 limoen geperst
- 3 cm gember geperst
- 30 ml gin
- 1 fles tonic
- IJsklontjes
Het stappenplan:
- Snij de limoen doormidden en snij een dun schijfje vanaf,
- Pers de limoen
- Pel en pers de gember (zie tips beneden)
- Doe de limoen, het gembersap, en de gin in een cocktailshaker met wat ijs
- Shaken tot de mix goed is afgekoeld
- Doe wat ijsklontjes in twee longdrinkglazen,
- Voeg in ieder glas de helft van de mix,
- Schenk er tonic bij tot het glas gevuld is,
- En garneer met het limoenschijfje.
Gember persen?
Dat valt niet mee maar het gaat wel, bijvoorbeeld in een (slow)juicer. Heeft u geen slowjuicer snij dan de gember in plakjes en vries die in, na ontdooien laat de gember zich makkelijker fijnstampen / persen.
Posted on: 13 mei 2017Roelof