Cocktail van de maand: het 1-1-2-tje.

Cocktail van de maand: het 1-1-2-tje.

Het 1-1-2-tje

Uiteraard worden de meeste recepten van De Kleine Distilleerderij geïnspireerd door recepten van social media. Deze maand echter een cocktail volledig van eigen hand! Ideaal voor een warme zomerdag, lekker easygoing. Dus schrik niet al teveel van de klinkende naam: het 1-1-2-tje.

De inspiratie kwam op een middag toen er alcoholvrij gedronken werd; Hé, dit zou weleens lekker kunnen zijn met een beetje Earl Grey Gin! Later die middag werd dat uiteraard getest, en in eerste instantie bleek het resultaat nog wat te zoet. Gelukkig maar, want een 1-2-tje klinkt toch minder goed;

Recept voor het 1-1-2-tje:

  • 1 deel Earl Grey Gin
  • 1 deel water
  • 2 delen Rivella koolzuurvrij elderflower
  • IJsklontjes

Proost!

Posted on: 30 juni 2017Roelof