Cocktail van de maand: Espresso Martini

Cocktail van de maand: Espresso Martini

Een kleine waarschuwing: Espresso Martini’s zijn niet alleen verslavend lekker, ze zijn ook een uiterst efficiënte manier om wakker te blijven. Dit is dan ook geen cocktail voor mensen die nog willen gaan slapen!

Het onderstaande recept is overigens specifiek voor de Cold Brewed Koffielikeur geschreven, gebruikt u een standaard koffielikeur vervang dan de helft van de koffielikeur door wodka, anders wordt uw martini erg zoet.  Verder werkt de espresso martini natuurlijk met elke goede koffiesoort, maar wat is er nu mooier als een single origin espresso martini op basis van Inga Aponte Koffiebonen?

  • 2 delen Cold Brewed Koffielikeur
  • 1 deel Espresso (Inga Aponte, espresso branding verkrijgbaar bij Bocca)
  • Alles in de shaker met flink veel ijs. Goed schudden zodat de mix afkoelt en een schuimlaag vormt.
  • Dan uitschenken in een martiniglas en garneren met een paar chocolade koffieboontjes

Proost!

Posted on: 8 augustus 2017Roelof