De Hitteplan Cocktailtip

De Hitteplan Cocktailtip

Heeft u al een hitteplan? De Kleine Distilleerderij adviseert om in ieder geval het volgende recept aan het hitteplan toe te voegen. Want als je dan gezamenlijk volledig ingesmeerd bent, en op een koel plekje in de schaduw zit te wachten tot de zon onder gaat is dat een uitstekend moment om een Gin Tonic sorbet te nuttigen (naast al dat water uiteraard).  Bovendien kunt u de voorbereiding gewoon de avond ervoor doen dus ook daar vermeid u inspanning tijdens het heetst van de dag. Als u een ijsmachine heeft is het niet eens veel werk, zonder ijsmachine kan het ook, en de ingrediënten heeft u waarschijnlijk wel in huis.

De ingrediënten (voor 4 personen):

 • 400 ml Tonic
 • 400 ml Water
 • 400 g Suiker
 • 80 ml Gin
 • 3 limoenen
 • 1 Eiwit

De bereiding:

 1. Voeg de suiker en het water samen in een pan en verhit tot volledig opgelost, breng het daarna kort aan de kook en laat afkoelen.
 2. Wanneer het mengsel tot onder de 50°C is afgekoeld kan de tonic erbij, laat het mengsel verder afkoelen in de koelkast,
 3. en als het mengsel goed is afgekoeld kan de gin erbij.
 4. Rasp de schil van 1 limoen en voeg dit toe aan het mengsel, samen met het sap van 2 limoenen.
 5. Nu zijn er twee opties; als u een ijsmachine heeft kan de mix er nu in, anders mag de mix in de vriezer. Gebruik dan het beste een lage bak met ruim voldoende volume en roer ieder half uur met een vork door de mix zodat het niet 1 hard plakkaat wordt.
 6. Als de mix goed bevroren is (2-4 uur later) mag het eiwit opgeklopt er ook doorheen geroerd, het beste snel mixen om te voorkomen dat de mix smelt.
 7. Dan terug in de vriezer voor de volgende dag
 8. De garnering met schijfjes limoen kan ook de avond vooraf voorbereid worden, gewoon in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje.
 9. Op de dag zelf alleen even opscheppen en garneren.

Ps. Adults only want deze Gin Tonic Sorbets bevatten circa 3%Vol alcohol.

Eet smakelijk !! (of proost?)

Posted on: 22 augustus 2017Roelof