Cocktail van de maand: Basil Smash

Cocktail van de maand: Basil Smash

De Basil Smash is een verfrissende felgroene cocktail die uitstekend past op een mooie zomerse dag, bijvoorbeeld op een steiger aan de waterkant of gewoon lekker thuis op het (dak)terras. Het recept komt van Jörg Meyer die hiermee in 2008 de winnaar van de Tales of the Cocktail Spirited Awards won in de categorie Best New Cocktail. Deze cocktail van de maand is dus zeker het uitproberen waard!

De Kleine Distilleerderij heeft de Basil Smash uiteraard grondig getest in combinatie met de Earl Grey Gin, en deze combinatie vervolgens snel goedgekeurd. De Earl Grey gin geeft de cocktail net even een kleine boost de frisheid, heerlijk.!

Als u de cocktail gaat maken is het overigens verstandig om niet te voorzichtig te zijn met de hoeveelheid basilicum, want juist die zorgt voor de intrigerende groene kleur en geeft een verrassend frisse smaaksensatie. Deze cocktail zal u verassen!

De ingrediënten:

 • 50 ml Earl Grey Gin
 • Basilicum
 • ½ Citroen
 • 7 g Suiker (of 15 ml suikersiroop)

Het recept:

 1. Pak een flinke hoeveelheid basilicum (lekker op gevoel).
 2. Doe die samen met de suiker in een cocktailshaker en stamp de basilicum fijn. Gebruikt hier het liefst gewoon suiker omdat dit helpt bij het kneuzen.
 3. Voeg vervolgens het sap van ½ citroen toe.
 4. Voeg ook 50 ml Earl Grey Gin toe en vul de shaker met ijsklontjes,
 5. en flink schudden (tot het ijs op de shaker staat).
 6. Dan door een fijnmazig filter uitschenken,
 7. en eventueel garneren met een blaadje of topje basilicum.

Proost!

Posted on: 31 augustus 2017Roelof