Cocktail van de maand: Manhattan

De herfst is definitief begonnen, en de cocktail die daar perfect bij past is de Manhattan. Deze legendarische klassieker heeft een hartverwarmende kruidige afdronk. De kruidige vermout en houtige whisky zorgen dat een druilerige herfstavond veranderd in een heerlijk relaxed en knus avondje. Steek de open haard aan, pak een goed boek en geniet van de regen die tegen de ruiten tikt!
Overigens mag de Manhattan met recht een klassieker heten, ze stamt van ergens rond 1870! Zo’n klassieker kent uiteraard ook vele variaties, maar i n dit geval staat de origine buiten alle discussie; Whisky, Vermouth, en Angostura Bitters vormen de basis voor een klassieke Manhattan.
De ingrediënten:
• 60 ml Whisky (traditioneel Amerikaanse Rye Whisky of Rye Bourbon)
• 30 ml Rode Vermouth
• Scheutje Angostura Bitter
• 1 Marashino Kers
• IJsklontjes
De bereiding:
1. Vul een cocktailshaker met ijsklontjes
2. Voeg hierbij de whisky, vermouth en Angostura bitter
3. Even schudden (vooral om te koelen)
4. En door een zeef inschenken (dus zonder het ijs)
5. Garneren met de Kers
Proost!
(voor een overzicht van alle cocktailrecepten: http://dekleinedistilleerderij.nl/overzicht-cocktailsuggesties/ )