cocktail van de maand; Kir Royal
Op het randje van 2017 een recept voor een Kir Royal, lekker basic en toch feestelijk. Traditioneel wordt de Kir Royal gemaakt met crème de cassis en champagne, maar onder ons gezegd net zo lekker met een bubbeltjeswijn van andere origine. De crème de cassis kan ook uitstekend vervangen worden door cassis siroop, en voor de kinderen en Bob kunt u een alcoholvrije kinderchampagne gebruiken.
De ingrediënten:
- Suikerrandje: suiker met rode levensmiddelenkleurstof
- Crème de cassis
- Champagne
- Garnering (bijv. Framboos)
Recept:
- De glasrand even vochtig maken en vervolgens in de gekleurde suiker dippen
- Voorzichtig champagne inschenken tot het glas bijna vol is
- 10-15 ml crème de cassis bijschenken (deze zakt vanzelf wat naar de bodem)
- Garneren naar eigen voorkeur
- Proost!
(voor een overzicht van alle cocktailrecepten: http://dekleinedistilleerderij.nl/overzicht-cocktailsuggesties/ )
Posted on: 30 december 2017Roelof