Cocktail van de maand: Bloedsinaasappel G&T

Cocktail van de maand: Bloedsinaasappel G&T

De cocktailsuggestie van de maand februari is een bloedsinaasappel G&T en zet deze seizoensgebonden vrucht in de schijnwerper. Van januari tot maart kunt u de bloedsinaasappel vinden bij de groenteboer of supermarkt. De drie meest bekende soorten bloedsinaasappels zijn de Tarocco, Sanquinello, en Moro. Wij gebruiken de Moro, die is iets bitterder als de andere twee varianten maar nog altijd zoeter als een “gewone” sinaasappel. De Moro is een zogenaamde volbloedsinaasappel met een rode schil. De Moro heeft bovendien een sterke smaak en geur: duidelijk herkenbaar als sinaasappel met een lichte hint van framboos.

Terug naar de bloedsinaasappel G&T. We gebruiken uiteraard onze Earl Grey Gin en vervangen de helft van de tonic door sap van de bloedsinaasappels. Om het zoet te balanceren wordt nog een deel limoensap toegevoegd. Alles in een ruimglas op ijs veel serveren. Voor de verandering eens geen garnering…..klaar!

Ingrediƫnten:

  • 30 ml Earl Grey Gin
  • 30 ml limoensap (circa 1 limoen)
  • 60 ml bloedsinaappelsap
  • 60 ml tonic
  • IJsklontjes

Het Recept:

  1. IJsklontjes in het glas
  2. Sap van 1 limoen en bloedsinaasappel toevoegen
  3. Gin toevoegen en even roeren
  4. Tonic opgieten

Proost!

PS. Geen zorgen, al dat “bloed” gaat er in de vaatwasser gewoon vanaf.

Posted on: 5 februari 2018Roelof