Cocktail van de maand; Clementine Light Margarita

Cocktail van de maand; Clementine Light Margarita

De cocktailsuggestie voor de maand februari is een Clementine Light Margarita. Deze heerlijke variant op de welbekende Margarita bevat minder alcohol als gebruikelijk in een Margarita en is daardoor een lekkere doordrinker. We maken de Clementine Light Margarita met verse mandarijnen en limoenen. De cocktail behoeft geen extra suiker als deze gemaakt is met zoete rijpe mandarijn, als de zoetheid wat tegenvalt kunt u de zoet/zuur balans terugbrengen door wat suiker(siroop) toe te voegen.

Clementine of mandarijn?

Het originele recept is gebaseerd op clementines, dat is een vrij grote pitloze en zoete mandarijnensoort. Maar voor de cocktail is de mandarijnensoort niet het allerbelangrijkst, een volle smaak is dat wel. Kies daarvoor in de winkel de soort die goed rijp is, een goede indicatie hiervoor is een iets los zittende schil. Als de vruchten er droog en rimpelig uitzien liggen ze al te lang.

De ingrediƫnten:

 • Mandarijn (clementine)
 • Limoen
 • Tequila
 • IJsblokjes
 • Grof Zeezout

Het Recept:

 1. Breng een zoutrandje aan op een glas (zie de tips hieronder)
 2. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes
 3. Schenk daarbij 4 delen (120 ml) mandarijnensap,
 4. met 1 deel (30ml) limoensap,
 5. en 2 delen (60ml) tequila.
 6. Even shaken en uitschenken in het glas
 7. Garneren met een schijfje limoen & mandarijn.

Proost!

Tips voor een mooi zoutrandje: Kies een glas met een dikke rand dan blijft het zout beter plakken. Bevochtig deze rand met citrussap door de overgebleven schil over de rand te strijken, door de aanwezige suikers blijft het sap beter op de rand aanwezig en plakt het zout ook beter. Dip het glas vervolgens in een bordje met ruim voldoende zout. Naar voorkeur kunt u fijn of grof zout gebruiken en eventueel het zout nog kleuren met levensmiddelenkleurstof.

Posted on: 1 maart 2018Roelof