Cocktail van de maand: Paasei Martini!
Speciaal voor dit paasweekeinde op 1 april een bijzonder cocktail van de maand; de paasei Martini. Deze verrassende cocktail zet uw gasten geheid op het verkeerde been. Ten eerste ziet het er uit als een spiegelei in een chocoladerandje, en ten tweede smaakt deze helemaal niet als een martini want het is eigenlijk een variant op de Pina Colada. Dat maakt de cocktail uiteraard niet minder lekker, wel leuker!
Let op…deze cocktail vraagt wat voorbereidingstijd!
Ingrediënten:
- 40 ml Witte Rum
- 60 ml Romige Kokosmelk
- Tip: de keuze van de kokosmelk is cruciaal voor de cocktail, hoe romiger hoe beter!
- 40 ml Ananassap
- Sap van ½ Limoen
- Tropisch vruchtensap
- 1/2 Chocoladereep
Recept:
- Vries een dag vooraf het tropisch vruchtensap in een ronde vorm in
- (geen ronde vorm? Gebruik dan een halve eierschaal)
- Zet direct ook een martiniglas in de vriezer of koelkast
- Smelt op de dag zelf de chocolade in een kom boven een pan met heet water
- Dip hierin het gekoelde martiniglas en laat de chocolade stollen
- Voeg de overige ingrediënten in een cocktailshaker
- Even shaken en door een zeef in het glas schenken
- De dooier van bevroren vruchtensap voorzichtig in het middel leggen
Vrolijk Pasen!
(voor een overzicht van alle cocktailrecepten: http://dekleinedistilleerderij.nl/overzicht-cocktailsuggesties/ )
Posted on: 27 maart 2018Roelof