Cocktail van de maand: Flora’s Heaven

Cocktail van de maand: Flora’s Heaven

Deze maand een simpele, maar bijzonder lekkere cocktailtip; de Flora’s Heaven. Een scheutje Aphrodite (onze lentelikeur) in een witte wijn, rosé of mousserende wijn geeft een heerlijk hint van rozen, en die combinatie willen we nog eens extra onder de aandacht brengen door er de cocktail van de maand van te maken.

De naam Flora’s Heaven is een eerbetoon aan de alles wat groeit en bloeit, in het bijzonder de roos. Flora’s Heaven maakt u het beste met een licht zoete, sprankelende wijn. De toevoeging van Aphrodite geeft een klein extra zoetje, en vrijwel geen kleur. Daarom hebben we voor de kleur in de cocktailfoto’s een mooie sprankelende rosé gekozen, maar qua smaak past een witte wijn ook uitstekend. Uiteraard zijn niet alle wijnen even passend, onze tip voor Zeewoldenaren is de mousserende rosé van Wijngoed Wilgenhorst (Tuilerie).

Ingrediënten:

Recept:

  1. Koel Aphrodite en de rosé
  2. Schenk Aphrodite in het glas
  3. Voeg rosé toe
  4. Eventueel naar smaak extra Aphrodite toevoegen

Uiterst simpel, maar onverslaanbaar lekker!

Proost!

Posted on: 1 mei 2018Roelof