Cocktail van de maand: Zwart graag!

Cocktail van de maand: Zwart graag!

Deze maand juni een bijzondere cocktail uit eigen keuken met enkel ingrediënten uit eigen distilleerderij, we noemen onze creatie Zwart graag! De cocktail bevat Nieuw Flevolands Peil, onze Akvavit die is uitgebracht ter ere van het 50-jarig jubileum van de drooglegging van Zuidelijk Flevoland (28 mei) en het 100-jarig jubileum van de Zuiderzeewet (14 juni). Daarnaast bevat Zwart graag! onze cold brewed koffielikeur, en wat extra suikersiroop. Tijdens de ontwikkeling hebben we de cocktail ook getest met een flinke schut melk of room, ook erg lekker maar uiteindelijk kreeg deze versie zonder melk toch de voorkeur. Vandaar ook de naam; Zwart graag!

 

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Maak een suikersiroop door suiker op te lossen in heet water, de siroop kunt u circa 1 week bewaren in de koelkast
  2. Meng Nieuw Flevoland Peil, Cold Brewed koffielikeur en suikersiroop in een mooi glas
  3. Voeg de ijsklontjes toe.

 

Proost!

 

(voor een overzicht van alle cocktailrecepten: http://dekleinedistilleerderij.nl/overzicht-cocktailsuggesties/ )

Posted on: 14 juni 2018Roelof