Cocktail van de maand: Boozed Banana Shake!!

Cocktail van de maand: Boozed Banana Shake!!

Deze maand een heerlijke cocktail die perfect past bij de voortdurende hittegolf; de boozed banana milkshake.

Eigenlijk is het verrassend dat er niet veel meer gecombineerd wordt met alcoholische dranken en milkshakes want de mogelijkheden zijn gewoon onbegrensd. De boozed banana milkshake is misschien wel één ‘van de meest voor de hand liggende combinatie, maar ook wel één van de lekkerste. Groot voordeel op zo’n warme dag als vandaag: deze milkshake is in een oogwenk klaar.

Voor de nieuwsgierige lezers; heeft u zich wel eens afgevraagd waarom we het milkshakes noemen? Tegenwoordig komt er bij de bereiding van een milkshake immers weinig shaken voor. Uiteraard heeft u gelijk als u denkt dat milkshakes vroeger daadwerkelijk met de hand ge-shaked werden. Maar wat u waarschijnlijk niet vermoed is dat de eerste milkshakes eind 19e eeuw ontstaan zijn in de cocktail scene; in Amerika maakte men deze whiskey cocktails. Pas later ontstond de milkshake zoals we die vandaag de dag kennen.

De ingrediënten:

  • Melk (200 ml)
  • Donkere Rum (50 ml)
  • Banaan (1, goed rijp)
  • Bruine suiker (2 eetlepels)
  • Vanille ijs (4 eetlepels)
  • 2-4 ijsklontjes

Het Recept:

Snij eventueel wat plakjes van de banaan ter garnering, en snij of breek de rest van de banaan in grove stukken. Maal dan eerst de ijsklontjes fijn in de blender, deze helpen om een lekkere koude milkshake te krijgen. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe (banaan, rum, melk, suiker, vanille ijs) en meng op de hoogste stand nog 20-30 seconden goed door. Overschenken in een glas en Proost!!

(voor een overzicht van alle cocktailrecepten: http://dekleinedistilleerderij.nl/overzicht-cocktailsuggesties/ )

Posted on: 3 augustus 2018Roelof