Cocktail van de maand; Bee’s Knees!

Cocktail van de maand; Bee’s Knees!

Deze maand weer een echte klassieker als cocktailtip; Bee’s Knees cocktail is bijna honderd jaar oud en ontstaan in Amerika ten tijde van de drooglegging. Het verhaal gaat dat de receptuur bedoeld was om de smaak van de huisgemaakte gin te verbloemen, die gin was namelijk niet erg lekker. Door aan de gin wat citroensap en honing toe te voegen werd het geheel toch nog drinkbaar, erg goed drinkbaar zelfs want de Bee’s Knees werd één van de meest bestelde cocktails.

Gelukkig hoeven we vandaag de dag in Nederland niet naar een verborgen café voor een alcoholisch drankje, en gelukkig is de kwaliteit van de gin ook stukken beter dan tijdens de zwaar geromantiseerde tijd van de drooglegging en zijn speakeasies. Combineer een goede gin, echte honing (probeer eens honing van de lokale imker), met vers citroensap en u zult versteld staan. Want met goede ingrediënten wordt deze cocktail daadwerkelijk perfect / uitmuntend / excellent / de beste of zoals de Amerikanen destijds zeiden: the Bee’s Knees.

Ingrediënten:

  • 2 delen Earl Grey Gin
  • 0,75 deel honing
  • 0,75 deel citroensap
  • IJsklontjes

Recept:

Meng de ingrediënten zonder de ijsklontjes in een cocktailshaker en zorg eerst dat de honing goed is opgelost door even te roeren. Voeg dan het ijs toe, sluit de cocktailshaker, en schud flink gedurende 10-30 seconden. Door een zeef uitschenken in een mooi glas, en Proost!

(Hier vindt u een overzicht van alle eerdere cocktailtips)

Posted on: 30 september 2018Roelof