Cocktail van de maand: Witte Kerst!

Onze cocktailtip voor de feestdagen, de Witte Kerst. Deze huisgemaakte roomlikeur is pure verwennerij,  waarbij de Earl Grey Gin en amandel wederom aantonen dat synergie bestaat en 1+1 niet altijd 2 geeft. Een klein beetje triple sec zorgt voor een mysterieus randje en maakt de cocktail af. Witte Kerst is zeker geen doordrinker, maar als het glas leeg is blijft dat toch jammer!

 

De ingrediënten:

3 delen                Earl Grey Gin

2 delen                Slagroom

1/2 deel               Triple Sec

1 delen                Orgeade (Amandelsiroop)

Ter garnering: gebakversiering en rode suiker

 

Het Recept:

Als u net als op de foto een randje met rode suiker wilt kunt u die zelf maken door een druppeltje rode kleurstof in een klein bakje suiker te mengen. Het beste doet u dit een dag van tevoren zodat de suiker daarna kan drogen. U kunt de suiker eventueel ook kant en klaar kopen bij de supermarkt, die hebben vaak rode suiker voor stoofperen. Het rand maakt u door he glas te dopen in een schaaltje met suikersiroop of limonadesiroop. Verder is het recept heel simpel, vul een cocktailshaker met ijsklontjes. Voeg vervolgens orgeade, triple sec, Earl Grey Gin, en slagroom toe en schud voor 15 -30 seconden.  Giet de cocktail daarna door de strainer in het glas, en versier naar wens.

Proost!

 

(voor een overzicht van alle cocktailrecepten: http://dekleinedistilleerderij.nl/overzicht-cocktailsuggesties/ )