Cocktail van de Maand; El Ringo

Cocktail van de Maand; El Ringo

Deze maand is onze cocktailtip El Ringo, een lekker stevig cocktail op basis van onze Limoncino. El Ringo combineert de smaak van Italiaanse citroenen met Mexicaanse Tequila, en wordt afgemaakt met een scheut Angostura bitters. Deze zomerse cocktail doet het stiekem ook prima op een koude winteravond!

De naam El Ringo is een ode aan de het filmgenre spaghetti westerns, waar het karakter Ringo opvallend vaak in voorkomt. Mocht u zelf El Ringo al gekoppeld hebben aan Ringo Star dan is dat prima, die kent u natuurlijk van zijn acteerwerk in Blindman! El Ringo is, net als spaghetti western, een beetje fout……maar puur genieten.

Ingrediënten;

  • 2 delen Limoncino
  • 1 deel Blanke Tequila
  • 0.5 Limoen
  • Scheutje Angosturabitters

Recept;

Snij een limoen doormidden en snij vervolgens een dun schijfje va de limoen voor de garnering. Pers een halve limoen uit en gebruik het sap voor de cocktail. Giet dit sap met de Limoncino, de Tequila, en de angostura bitters in een cocktailshaker. Voeg vervolgens veel ijs toe en schud 10-20 seconden om de drank goed af te koelen. Uitschenken in een mooi glas en garneren met het schijfje limoen.

Posted on: 5 januari 2019Roelof