Cocktail van de maand; Limontini

Cocktail van de maand; Limontini

Ingrediënten:

Onze Limoncino is op zichzelf al erg lekker, maar soms zijn we op zoek naar een drankje met wat meer impact. In zo’n geval maakt u een Limontini, eigenlijk dezelfde basisingrediënten als de Limoncino maar met iets meer alcohol. Hiervoor voegt u extra vodka aan de Limoncino toe om het alcoholgehalte omhoog te duwen, en een scheut vers citroensap om het zuurgehalte een boost te geven.

Receptuur:

Doe flink wat ijs in de cocktailshaker. Snij de citroen doormidden en snij 2 schijfjes citroen voor de garnering. Pers vervolgens de citroen uit en schenk 0.5 deel citroensap in de shaker, voeg daaraan 1 deel Limoncino en 1 deel Wodka toe. Vervolgens even goed schudden om de drank te koelen en uitschenken in een martiniglas. Garneren met de schijfjes citroen en Proost!

PS.

Hoe werkt dat met die delen? Dit doen we zodat u het recept makkelijk aanpast aan de grote van uw glas. Dit recept is in totaal 2.5 delen (0.5+1+1), dat betekend dat voor een 100 ml glas (zoals op de foto) u bij deze receptuur nu 100ml / 2.5 delen = 40 ml per deel gebruikt. De grote van het glas bepaald u makkelijk door het glas op een weegschaal te zetten en vervolgens het glas met water te vullen (1g = 1ml).

Posted on: 9 februari 2019Roelof