Cocktail van de maand; Ramos Gin Fizz

Cocktail van de maand; Ramos Gin Fizz

De Ramos gin Fizz komt uit New Orleans waar Henry C. Ramos de cocktail al in 1888 creerde. De Gin Fizz combineert gin en citrus met room, en wordt vervolgens met een dry shake techniek tot een luchtige fizz geschud. De heer Ramos nam de dry shake erg serieus, het originele recept verordende de bartender tot een dry shake van maar liefst 12 minuten! Ondanks de lange tijd die de klant op zijn/haar cocktail moest wachten werd de Ramos Gin Fizz erg vaak besteld, met als resultaat is dat meneer Ramos maar liefst 20 bartenders in dienst had om voldoende van zijn Gin Fizz te kunnen serveren. Hoe zullen die zich aan het einde van de dag gevoeld hebben?

Ingrediënten:

  • 60 ml Earl Grey gin
  • 15 ml Room
  • 15 ml Citroensap
  • 15 ml Limoensap
  • 22 ml Suikersiroop
  • 3 scheutjes oranjebloesemwater
  • 1 eiwit
  • ~200 ml Bronwater

Recept:

Eerst de beroemde dry shake om de maximale schuimlaag te creëren. Voeg hiervoor alle ingrediënten behalve het bronwater in een cocktailshaker, voeg nog geen ijsklontjes toe. Vervolgens heel goed schudden, voor het originele recept dus 12 minuten. Kleine waarschuwing vooraf: omdat er geen ijs in de shaker zit sluit deze minder goed af. Als u de dry shake zat bent is het tijd om ijsklontjes toe te voegen, en vervolgens nogmaals kort schudden om de cocktail te koelen. Uitschenken via een zeef in een groot glas, en aanvullen met het bronwater.

Proost!

Ramos Gin Fizz
Posted on: 9 maart 2019Roelof