Cocktail van de maand; Gin & Juice

Cocktail van de maand; Gin & Juice

De cocktailtip voor deze maand is een klassieker die iedereen kent, maar die desondanks vrijwel nooit besteld wordt; Gin & Juice.

De bekendheid is uiteraard te danken aan de heer Calvin Cordozar Broadus Jr, beter bekend als Snoop Dogg. Hij scoorde een enorme hit met de gelijknamige singel in de jaren ’90. Snoop Dogg staat op dit moment overigens ook in het Guiness Book of World Records met de grootste paradise cocktail, een bescheiden 550 liter Gin & Juice was in 2018 voldoende voor de titel.

Ondanks de bekendheid zult u Gin & Juice niet snel tegenkomen op kaart. Jammer, want de combinatie van Gin & Juice kan hele lekkere resultaten opleveren. Uiteraard is dan wel belangrijk dat de juiste Gin en fruitsap gecombineerd worden. Waar de meeste recepten gin
combineren met sinaasappelsap werkt onze Earl Grey Gin veel beter met appelsap. U moet het zeker eens proberen, het is verrassend lekker. Zeker als we naast de appelsap ook nog een deel bronwater toevoegen, een frisse en licht bruisende cocktail.

Ingrediƫnten;

Recept;

Heel simpel; voeg alle ingrediƫnten samen in een mooi cocktailglas.

Proost!

Gin & Juice
Posted on: 5 mei 2019Roelof