Cocktail van de maand: Costa Limone

Cocktail van de maand: Costa Limone

Met het oog op de komende vakantieperiode kijken we allemaal uit naar mooie zonnige dagen, en dan valt het weer in Nederland soms een beetje tegen. Het is de afgelopen tijd gewoon niet echt weer voor een Gin-tonic of Limoncino-Tonic.  De zon komt af en toe wel tevoorschijn maar de tuinstoelen zijn steeds nog vochtig van de laatste bui. Gelukkig is de Costa Limone een perfecte oplossing voor juist dat soort dagen!

Ingrediƫnten;

Voor de Costa Limone gebruikt u ingrediƫnten die aan het middellandse zeegebied doen denken: Limoncino, Vermouth, en bloeiende lavendel. Daarmee zet u in een handomdraai een heerlijke cocktail in elkaar die in no time die zomerdip verhelpt.

  • 45 ml Limoncino
  • 45 Witte Vermouth
  • 2-3 Lavendelblaadjes
  • IJsklontjes
  • Garnering
    • Lavendelbloem op steel
    • Citroenschiltwist

Recept;

Voeg de Limoncino, Vermouth, en Lavendelblaadjes samen in een cocktailshaker en vul deze met ijsklontjes. Vervolgens 10-20 seconden flink schudden om de cocktail goed af te laten koelen. Uitschenken via een zeefje in een mooi glas en garneren met een lavendelbloem en citroenschiltwist.

Proost!!

Costa Limone
Posted on: 16 juni 2019Roelof