Cocktail van de maand; Gin-Tonic

Cocktail van de maand; Gin-Tonic

Voor deze maand hebben we de Gin-Tonic gekozen als cocktail van de maand. Nu geloven we niet direct dat u instructies nodig hebt om een gin-tonic te maken, maar we krijgen wel steeds de vraag wat nu de perfect serve is voor onze Earl Grey Gin. Bij deze dus de perfect serve gin-tonic voor de Earl Grey gin, zodat u optimaal kunt genieten van deze heerlijke zomerse mix.

Een belangrijk onderdeel van iedere gin-tonic is de tonic. Tonic is er niet alleen van veel verschillende merken, die merken hebben vaak ook nog meerdere verschillende smaken. Keuze te over dus, maar voor ons valt gelukkig een heel groot deel al af omdat ze gemaakt zijn met (kunstmatige) aroma’s die de smaak van de gin-tonic volledig overheersen. Zonde om een lekkere gin te mengen met een kunstmatig gearomatiseerde vlierbloesem of mandarijnen tonic en vervolgens alleen nog maar de tonic te proeven. Daarom gebruiken we voor onze Perfect Serve een neutrale tonic zoals de indian tonic van Fever Tree, die is bovendien niet al te zoet waardoor een lekker frisse Gin-Tonic ontstaat.

In de Perfect Serve komt de Earl Grey smaak en geur nog wat sterker naar voren als in de gin zelf. Als garnering gebruiken we partjes Grapefruit die de citrus tonen wat omhoog liften en wat Jeneverbessen om de indruk van gin te versterken.

Ingrediƫnten;

  • 1 deel Earl Grey Gin
  • 3 delen Tonic
  • Enkele partjes Grapefruit
  • wat Jeneverbessen
  • IJsklontjes

Recept;

Doe een aantal ijsklontjes in het glas, voeg daaraan de Earl Grey Gin toe samen met wat partjes grapefruit en jeneverbessen. Vervolgens aftoppen met de tonic.

Posted on: 14 juli 2019Roelof