Cocktail van de Maand; Limojito

Cocktail van de Maand; Limojito

Deze maand maken we een variant op de welbekende Mojito, met onze Limoncino en witte rum. Wanneer en waar de originele Mojito is ontstaan is eigenlijk onbekend, maar veel bronnen wijzen naar Havana Cuba en dat klinkt in ieder geval wel goed. Vandaag de dag is Havana ook zeker wel een broedplaats voor rum-cocktails en vele toeristen zullen hier de Mojito ontdekt hebben,

Onze variant bevat naast de gebruikeleijke ingrediƫnten ook een deel Limoncino en smaakt daardoor meer naar citroenen. De mojito wordt hierdoor iets steviger maar blijft heerlijk verfrissend en zomers. Laat de volgende hittegolf maar komen.

Vaak wordt de limoen in partjes toegevoegd aan de Mojito om vervolgens uitgebreid te stampen. Wij kiezen voor de meer traditionele benadering en persen de limoen, het stampen is nu puur om de muntbladeren te kneuzen.

Ingrediƫnten;

  • 30 ml Witte Rum
  • 30 ml Limoncino
  • 1 Limoen
  • 2 theelepels Rietsuiker
  • 7 Muntblaadjes
  • IJs
  • Bruiswater

Recept;

Snij de limoen doormidden en houdt een schijfje uit het midden apart voor de garnering. Pers de rest van de limoen uit in een stevig glas, voeg daaraan toe 6 muntblaadjes, 2 theelepels suiker. Vervolgens even stampen om de muntbladeren te kneuzen, en de suiker deels op te lossen. Vervolgens de Limoncino en Rum toevoegen, en het glas vullen met ijs. Dan even kort roeren en de cocktail aftoppen met bruiswater.

Limojito
Posted on: 9 augustus 2019Roelof