Cocktail van de Maand; Jamaican Winter

Cocktail van de Maand; Jamaican Winter

Onze cocktailtip van deze maand is de Jamaican Winter met in de basis onze nieuwe Hibiscino. Deze heerlijke cocktail is net als de winter in Jamaica bijzonder aangenaam, wind uit het noorden verdrijft de tropische regen en de temperatuur zakt lichtjes naar een koele 30°C. Geen wonder dat de Flor de Jamaica (bij ons beter bekend als Hibiscus) hier goed wil groeien.

De Hibiscino is een kruidige likorette met als hoofdingrediënt Hibiscus maar ook winterse smaakmakers als gember, kaneel, kruidnagel, en piment. In de Jamaican Winter worden deze smaken ondersteund door donkere rum en rode vermouth. Net als Hibiscino zelf is de Jamaican Winter zowel gekoeld als op kamertemperatuur erg lekker.

Ingrediënten;

Recept;

De Jamaican Winter is lekker makkelijk te bereiden; voeg alle ingrediënten (behalve de garnering) samen in een cocktailshaker en schud om de drank te mengen of tot de drank is afgekoeld. Jamaican Winter is ook op kamertemperatuur erg goed te genieten. Na het schudden de drank uitgieten in een cocktailglas via een zeef, en garneren. Proost!

Jamaican Winter
Posted on: 25 oktober 2019Roelof