Cocktail van de Maand; Moonshiner’s Apple Pie

Cocktail van de Maand; Moonshiner’s Apple Pie

Deze maand maken we een hele bekende klassieker die de meesten van u zullen kennen uit het tv programma “Moonshiners”; Apple Pie Moonshine. Het originele recept voor de apple pie moonshine komt waarschijnlijk van omstreeks 1800, diende in eerste instantie om een niet al te beste smakende moonshine tot iets drinkbaars om te toveren. Het laat zich namelijk wel raden dat een zelf in elkaar geknutselde en illegale stokerij op een verafgelegen locatie ergens in een bos op een berghelling niet altijd de beste kwaliteit drank oplevert.

Wij gaan voor onze versie van de Apple Pie Moonshiners Cocktail uit van onze eigengestookte donkere rum en appelsap, en we pimpen de cocktail door deze warm te serveren met een stevige dot slagroom. Onze Apple Pie Moonshiners Cocktail, de ideale cocktail voor een winterse dag.

Ingrediënten;

Recept;

De Moonshiner’s Apple Pie is heel snel en simpel gemaakt. Verwarm eerst de appelsap met een snufje kaneel in een pannetje, het hoeft niet te koken ~50°C is al voldoende. Giet ondertussen de rum in een glas en bereid de slagroom voor. Als de appelsap warm is kan deze bij de rum, aftoppen met slagroom en garneren met een partje appel en kaneel. Proost!

PS. Maak van de Moonshiner’s Apple Pie een alcoholvrije mocktail door simpelweg de rum weg te laten.

Moonshiner’s Apple Pie
Posted on: 20 december 2019Roelof