Cocktail van de Maand; Kingston Mule

Cocktail van de Maand; Kingston Mule

Onze eigen smaakvolle variant op de bekende Moscow Mule met Libervm & Hibiscino als vervanger van de Vodka. Met ingrediƫnten als Flor de Jamaica (Hibiscus), Jamaican Ginger Beer, en oerhollandse donkere rum moesten we deze natuurlijk wel vernoemen naar de hoofdstad van Jamaica.

Vanwege de schitterende kleur van de Kingston Mule hebben we er voor gekozen deze niet in de traditionele koperen mok te serveren, gewoon in een glas ziet er veel beter uit.

Dan nog even wat extra aandacht voor het gemberbier. Gemberbier bestaat namelijk in verschillende gedaantes, en is al helemaal geen ginger ale. Wij gebruiken een eigengemaakt gemberbier zonder alcoholische fermentatie, goede vervangers uit de winkel zijn van Belvoir of Fever Tree. De blikken Old Jamaican Ginger beer zijn een stuk zoeter en daardoor een minder geschikte vervanger.

Ingrediƫnten;

Recept;

Nogal eenvoudig, Donkere rum en Hibiscino in het glas met de helft van de partjes limoen, knijp de rest van de partjes uit in het glas om de drank wat zuurder te maken. Vervolgens ijs toevoegen en als laatste het glas aftoppen met gemberbier. Proost!

Kingston Mule
Posted on: 31 december 2019Roelof