Cocktail van de Maand; Martini

Cocktail van de Maand; Martini

Deze maand een echte klassieker als cocktailtip; de Martini.

U kent hem waarschijnlijk als de cocktail uit de Bond serie waar James steevast een martini besteld; shaken, not stirred. Alleen bestelde James een Vodka martini, en hoewel die Vodka Martini’s erg smakelijk zijn vinden we de originele Martini op basis van gin toch net even beter. Die moet officieel dus juist stirred, not shaken….maar daar trekken wij ons dan weer niks van aan. En het olijfje is er eigenlijk ook alleen voor de foto.

O ja, de vermouth die u gebruikt heeft natuurlijk een stevige impact op het eindresultaat. Wij vinden zelf het merk Olave erg goed van smaak, maar probeer er gewoon eens een paar.

Ingrediënten;

  • 3 delen Earl Grey Gin
  • 1 deel Blanke Vermouth
  • 1 olijf (of niet)
  • IJsklontjes

Recept;

De gin en de vermouth in de shaker, flink wat ijs toevoegen en even schudden tot de drank goed koud is. Uitschenken door de zeef in een Martiniglas en naar hartelust garneren met één of meerdere olijfjes. Proost!

Martini

Posted on: 25 februari 2020Roelof