Cocktail van de Maand; Painkiller

Cocktail van de Maand; Painkiller

We kunnen er deze maand niet omheen, Corona is wat de wereld beheerst en daar wilden we ook de cocktail van de maand wat op aanpassen. Maar nadat Quarantini nummer zoveel via de socials langskwam wilden we wel iets originelers, en klassiekers, en drinkbaarders. Dat is dus de Painkiller geworden! Een heerlijke classic, die bovendien de tropen naar uw huiskamer brengt.

De Painkiller is een tiki cocktail en wordt ook wel eens oneerbiedig een variant op de welbekende Pina Colada genoemd. Het origineel werd gemaakt door de bartender van de “Soggy Dollar” op de Britse maagdeneilanden. De “Soggy Dollar” bar staat op een strand zonder aanlegsteiger, met veel natte contanten als gevolg. (Momenteel gesloten ivm Corona). Hun Painkiller cocktail had een grote aantrekkingskracht en bracht toeristen uit de wijde omtrek naar het strand. Op een gegeven moment kwam daar ook de eigenaar van Pusser’s Rum en die heeft vervolgens de cocktail gekopiĆ«erd en geclaimed, met zelfs een rechtzaak tegen een tiki bar genaamd “Painkiller”.

Maar terug naar de cocktail; u maakt een Painkiller met donkere rum, sinaasappelsap, ananassap en kokosroom. Shaken, schenken op ijs en besprenkelen met nootmuskaat voor een heerlijke tropische cocktail. Wellicht gaat de pijn er niet van over, maar het wordt wel heel makkelijk om het even te vergeten.

Ingrediƫnten;

  • 3 delen Donkere Rum
  • 3 delen Ananassap
  • 1 deel Sinaasappelsap
  • 2 delen Kokosroom
  • 2 theelepels rietsuiker
  • snufje nootmuskaat
  • 1 stuk ananas (garnering)
  • IJsklontjes

Recept;

Voeg de rum, ananassap, sinaasappelsap en kokosroom samen in de shaker met wat ijsklontjes. Even goed schudden om de drank te mengen en te koelen. Vervolgens wat nieuwe ijsklontjes in een (tiki)-glas en de inhoud van de shaker uitschenken. Sprenkel een beetje nootmuskaat over de drank en garneer met een stukje ananas.

Proost!

Painkillers

Posted on: 22 maart 2020Roelof