Cocktail van de Maand; TiKing of Orange

Cocktail van de Maand; TiKing of Orange

Onze cocktail van de maand is er deze keer wat vroeg bij, zodat we hiermee nog op koningsdag kunnen toasten. Want zeg nou eerlijk, vindt u oranjebitter lekker?

De Tiking of Orange is een heerlijke tiki cocktail, ofwel een tropische cocktail op rumbasis. In het geval van de Tiking of Orange een cocktail met het sap van appels van oranje, Libervm donkere rum, en Hibiscino. Het beste perst u natuurlijk lekker verse sinaasappels en maakt u deze verfrissende cocktail in een stevig glas. Dit is een cocktail die op koningsdag pas echt lekker toast, en als u later deze zomer nog eens een toast uit wil brengen heeft Willem daar vast geen bezwaar tegen.

Ingrediƫnten;

  • 1 deel (50 ml) Libervm
  • 1 deel (50 ml) Hibiscino
  • 6 delen (300 ml) Sap van appels van oranje
  • (IJsklontjes)
  • Schil van appels van oranje (Ter Garnering)

Recept;

Voeg alle ingrediƫnten samen in een shaker met ijsklontjes. Even flink schudden om het geheel te mengen en af te koelen en vervolgens door een zeef uitschenken in een cocktailglas. Garneren met een mooie twist van oranje appelschil en klaar.

Proost!

Tiking of Orange

Posted on: 25 april 2020Roelof