Cocktail van de Maand; Watermelon Martini

Cocktail van de Maand; Watermelon Martini

De watermelon Martini is een gevaarlijk lekkere zomerse cocktail die niet veel tijd kost om te maken. Op internet zijn diverse varianten te vinden waarin gearomatiseerde vodka en meloenlikeuren worden toegevoegd, maar wij vinden de cocktail toch het lekkerst zonder aroma’s. Het watermeloen seizen is nu, daarom is de Watermelon Martini onze cocktail van de maand!   

Gebruik voor deze lekkernij een goed rijpe watermeloen, als het lukt om een pitloze variant te vinden heeft dat de voorkeur.  

Ingrediënten;

  • 1/8 Watermeloen
  • 25ml Suikersiroop
  • 1/4 Limoen
  • 50ml FleVodka
  • Snufje Zout
  • IJsklontjes

Recept;

Zorg ervoor dat het martiniglas goed koud is door het in de koelkast te zetten of te vullen met ijsklontjes.

Snij het vruchtvlees uit de watermeloen en maak er in de blender sap van, door het sap naderhand even te zeven verwijdert u de kleine stukjes vruchtvlees (indien gewenst). Voor 1 cocktail heeft u ongeveer 100 ml sap nodig, dus meestal is 1/8 van een watermeloen ruim voldoende. Snij uit het midden van de limoen 1 of 2 schijfjes voor de garnering en pers vervolgens het sap van een halve limoen uit.

Doe het watermeloensap, de suikersiroop, het limoensap, en de vodka in een cocktailshaker met veel ijs. 20-30 seconden goed schudden zodat de cocktail goed afkoelt en dan uitschenken door de strainer in het gekoelde martiniglas. Garnering aanbrengen en Proost!

Proost!

Watermelon Martini

PS. Suikersiroop

Suikersiroop maakt u door 1:1 suiker en water bij elkaar te voegen en op te lossen. Dit gaat het makkelijkst door gewoon heet water te gebruiken, maar desnoods kunt u altijd de suiker en het water even in een pan op het vuur zetten. Als u de siroop in een schone fles giet kunt u deze een paar dagen in de koelkast bewaren.

Posted on: 12 juli 2020Roelof