Cocktail van de Maand; Gin Cosmopolitan

Cocktail van de Maand; Gin Cosmopolitan

De Gin Cosmo is een variatie op de welbekende Cosmopolitan, maar dan met Earl Grey Gin in plaats van Vodka. Stiekum net iets lekkerder, en daarom onze cocktail van de maand!

Maar eerst even de historie van de Cosmopolitan, in het kort. Hoewel er eerdere recepturen aan de basis van de Cosmopolitan cocktail staan is de huidige vorm pas aan het einde van de 20e eeuw ontstaan in de VS, waar de cocktail in rap tempo bijzonder populair werd. Pas daarna kwam de cocktail terecht in de serie Sex and the City waardoor de populariteit verder steeg tot ongekende hoogte. Proef een goed gemixte Cosmopolitan en u snapt waar de populariteit vandaan komt, een heerlijke zoet/zuur balans en een licht bittertje van het cranberrysap.

Net als de cosmopolitan krijgt de Gin Cosmopolitan haar felroze kleurtje van het cranberrysap, en net als bij de klassieker is de Gin Cosmo een gevaarlijk lekkere cocktail! Dezelfde heerlijke zoet/zuur balans en een mild bittere afdronk, maar bij de Gin Cosmopolitan krijgt u aanvullend ook nog eens de smaakcombinatie van cranberry en zwarte thee en dan valt wat ons betreft alles echt op zijn plaats. Daarom is de Gin Cosmopolitan onze cocktailtip van de maand!

†Ingrediënten;

  • 1.5 deel Earl Grey Gin
  • 0.5 deel Triple Sec
  • 1 deel Canberrysap
  • 1/2 Limoen
  • IJsklontjes

Recept;

Zorg ervoor dat het martiniglas goed koud is door het in de koelkast te zetten of te vullen met ijsklontjes.

Snij de limoen doormidden en snij eventueel een dun plakje extra voor de garnering. Pers per cocktail een halve limoen uit in de cocktailshaker. Voeg daar ijsklontjes aan toe en de overige dranken. Goed schudden tot de cocktail is afgekoeld en dan uitschenken door een zeef in het vooraf gekoelde martiniglas. Garneren met het schijfje limoen en proost!

Doe het watermeloensap, de suikersiroop, het limoensap, en de vodka in een cocktailshaker met veel ijs. 20-30 seconden goed schudden zodat de cocktail goed afkoelt en dan uitschenken door de strainer in het gekoelde martiniglas. Garnering aanbrengen en Proost!

Gin Cosmopolitan

Posted on: 2 augustus 2020Roelof