Cocktail van de Maand; Autumn Whisky Sour

Cocktail van de Maand; Autumn Whisky Sour

De whisky sour is een klassieke cocktail gemaakt van whisky, citroensap, en suikersiroop. Onze cocktail van de maand is een wat spannendere variant die door de extra kruiden goed bij het seizoen past; de Autumn Whisky Sour.

Als basis voor de Autumn Whisky Sour pakken we onze Notendop, daarmee hebben we meteen al een walnotensmaak en een licht zoetje van honing. Enkel een deel limoensap en eiwit voor een mooi schuimkraagje geeft al een hele mooie Whisky Sour. Voeg daar dan nog wat herfstkruiden als kaneel en steranijs en u heeft een heerlijke Autumn Whisky Sour.

Ingrediƫnten;

  • 60 delen Notendop
  • Sap van 1/2 himoen
  • 2 theelepels honing
  • IJsklontjes
  • Garnering Steranijs
  • Garnering Kaneelstokje

Recept;

Voor een mooie schuimlaag maken we de Autumn Whisky Sour met een reverse dry shake. Voeg daarvoor eerst alle ingrediƫnten (behalve de garnering) in de shaker samen met een flinke hoeveelheid ijs. Nu eerst schudden om de drank goed te koelen, daarna uitschenken in een grote beker en terugschenken in de shaker door een zeef om het ijs te verwijderen. Nu nogmaals stevig schudden voor die mooie schuimlaag! Dan uitschenken in een glas en garneren, Proost!

Autumn Whisky Sour

Posted on: 11 oktober 2020Roelof