Cocktail van de Maand; FleVodka & Tonic

Cocktail van de Maand; FleVodka & Tonic

We konden er deze maand niet omheen, Vodka Tonic moest de cocktail van de maand worden. Waarom, vraagt u zich misschien af? Het is immers meer een zomerse cocktail, niet echt herfstig. En eerlijk gezegd ook niet een veel gekozen combinatie op het Nederlandse terras. Maar als je eigengestookte Flevolandse Vodka naast de eerder bekend gemaakte gouden medaille plotseling ook de beste Vodka Tonic ter wereld blijkt te geven kunnen we er echt niet omheen. Met een Gold Trophy award in de IWSC2020 is onze cocktailtip van november; FleVodka Tonic.

Het recept hebben we gekopieerd van de International Wine and Spirits Competition, maar wel een beetje aangepast voor toepassing in dagelijks gebruik. Want op het concours proeft de jury als volgt: “The vodka & tonic will comprise one part vodka to three parts tonic; no ice or garnish is used, and the drink will be tasted blind in a Riedel glass ” en als u thuis wilt genieten van FleVodka & Tonic is een ijsklontje toch wel erg fijn!

De tonic die u gebruikt is natuurlijk ook erg belangrijk, bij het IWSC gebruikt men tonic van de sponsor Double Dutch. Wij raden in ieder geval om een tonic te gebruiken zonder overheersende toegevoegde aroma’s want dan wordt het lastig om de FleVodka te herkennen.

Ingrediƫnten;

Recept;

Deze maand bent u lekker snel klaar. Pak een mooi groot glas en doe hierin alvast een aantal ijsklontjes, dan de Vodka toevoegen en aftoppen met de tonic. Schijfje limoen aan de rand van het glas, en proost!

FleVodka & Tonic

Posted on: 17 november 2020Roelof