Cocktail van de Maand; Lowdown Lockdown

Cocktail van de Maand; Lowdown Lockdown

December 2020 zal in Nederland waarschijnlijk nog lang herinnerd worden als de maand van de lockdown. Na maanden waarin we als land een echte lockdown wisten te vermijden is er nu geen ontkennen meer aan. Niet langer intilligent, gewoon een lockdown. De Lowdown Lockdown is de heerlijke cocktail met seizoensingrediƫnten die het leed gaat verzachten.

De Lowdown Lockdown combineerd vers grapefruitsap met cranberrysiroop, en een basis van Libervm donkere rum. Heerlijk fruitig en toch ook kruidig, perfect voor een druilerige middag bij de open haard of in een lekker warm bad.

Ingrediƫnten;

  • 50 ml Libervm donkere rum
  • 50 ml Grapefruitsap (versgeperst)
  • 25 ml Cranberrysiroop
  • Scheutje Angostura Bitter
  • IJsklontjes
  • Garnering Twist Grapefruitschil

Recept;

Om te beginnen de cranberrysiroop, neem 1.5 cup verse cranberries, 1 cup water, en 0.75 cup suiker. Voeg deze samen in een pan en kook totdat de cranberries barsten en roer om de suiker op te lossen (circa 5 minuten). Vervolgens af laten koelen en zeven. De siroop blijft zeker 1 week goed in de koelkast. Voor de cocktails vult u de shaker met ijsklontjes en de andere ingredienten, 10-20 seconden schudden om te zorgen dat de cocktail goed is afgekoeld en dan uitschenken. Als laatste nog een twist grapefruitschil ter garnering, en Proost!

Lowdown Lockdown

Posted on: 14 december 2020Roelof