Cocktail van de Maand; Peartini

Cocktail van de Maand; Peartini

Op het internet zweven heel wat cocktailrecepten met de naam Peartini, maar helaas is het merendeel gebaseerd op gearomatiseerde vodka of likeuren. Wij geven u een heerlijk recept zonder aroma’s, maar gewoon op basis van verse peer, kruiden, en ambachtelijk gestookte Earl Grey Gin.

Dat heerlijke recept kost wel even wat voorbereiding, dus neem er de tijd voor. De perensiroop maakt u het beste wat eerder op de dag, of zelfs een dag vooraf. Als u dan cocktails gaat maken is het simpelweg nog een kwestie van flink shaken voor mooie schuimlaag. Gebruik daarvoor het beste de dry shake methode; eerst shaken zonder ijs en pas als er een flinke hoeveelheid schuim is gemaakt het ijs toevoegen.

Ingrediƫnten;

  • 50 ml Earl Grey Gin
  • 50 ml Perensiroop (zie recept)
  • 25 ml witte Vermouth
  • 1 Eiwit
  • IJsklontjes
  • Steranijs ter garnering

Recept;

Vooraf maakt u de perensiroop; snij twee peren in grove blokken..dat mag gewoon met schil en klokhuis. Doe deze in een pan met 125g suiker, 1 steranijs, 1 stokje kaneel, en 250ml water. Breng het geheel aan de kook en laat 20-30 minuten sudderen, dan af laten koelen en door een zeef of vergiet halen. De perensiroop kunt u in de koelkast enkele dagen bewaren. Als u de cocktails gaat maken voegt u het eiwit, de gin, de vermouth, en de perensiroop samen in een shaker en schudt deze stevig om een flinke schuikmkraag te krijgen. Daarna pas de ijsklontjes en nogmaals kort shaken om de drank goed af te koelen, uitschenken door een zeef in een mooi cocktailglas en garneren met steranijs. Proost!

Peartini

Posted on: 1 januari 2021Roelof