Cocktail van de Maand; White Russian

Cocktail van de Maand; White Russian

Voor de maand februari hebben we een klassieke cocktailtip die u waarschijnlijk van een andere klassieker. We hebben het natuurlijk de White Russian, het favoriete drankje van the Dude die er The Big Lebowski steevast eentje in zijn hand heeft.

De White Russian is ontstaan in Belgie in het jaar 1949 en bevat koffielikeur, vodka, en room. Indien gemaakt met de bekendere merken koffielikeur wordt het een behoorlijk zoete cocktail, maar omdat onze Cold Brewed Koffielikeur veel minder suiker bevat is deze versie zelfs met de aangepaste receptuur nog minder zoet. Onderstaande receptuur valt bij ons in ieder geval in de smaak, maar u kunt hem natuurlijk zoeter maken door extra suikersiroop toe te voegen.

Ingrediƫnten;

Recept;

Vul het glas met ijsklontjes, schenk daarbij de koffielikeur en de Vodka. Dan even kort roeren om de twee te mengen en vervolgens voorzichtig de room opschenken zodat een gelaagde cocktail ontstaat. U kunt hiervoor eventueel opschenken over de bolle kant van een lepel. Proost!

White Russian

Posted on: 7 februari 2021Roelof