Cocktail van de Maand; Blood Orange Sparkler

Cocktail van de Maand; Blood Orange Sparkler

Voor de maand maart hebben we als cocktailtip de Blood Orange Sparkler gekozen. Dit keer geen klassieker, wel een bijzonder verfrissende smaakbom.

De blood orange sparkler maakt u van verse bloedsinaasappels (of buiten het seizoen natuurlijk van gewone sinaasappels), rozemarijnsiroop, Vodka, en bruiswater. Het maken van de rozemarijnsiroop en het persen van de sinaasappels kosten natuurlijk even tijd maar het eindresultaat maakt die extra moeite ruim goed.

Ingrediƫnten;

  • 50 ml FleVodka
  • 50 ml Vers geperst Sinaassap
  • 25 ml Rozemarijnsiroop
  • Bruiswater
  • IJsklontjes

Recept;

Voor de suikersiroop neemt u 2 takjes rozemarijn, 100 gram suiker en 100ml water. Voeg dit samen in een kleine pan en breng kort aan de kook om vervolgens af te laten koelen naar kamertemperatuur. Daarna zeeft u de rozemarijn er weer uit, de siroop kunt u in de koelkast bewaren.

Vul het glas met ijsklontjes, schenk daarbij de Vodka, sinaassap, en rozemarijnsiroop. Dan even kort roeren om te mengen en bruiswater opgieten tot het glas gevuld is. Voor een gelaagde cocktail kunt u het bruiswater opschenken over de bolle kant van een lepel. Nog even garneren met een beetje rozemarijn of een schijfje sinaasappel, en proost!

Blood Orange Sparkler

Posted on: 3 maart 2021Roelof