Cocktail van de Maand; Komkommer en Munt Cooler

Cocktail van de Maand; Komkommer en Munt Cooler

Voor de maand maart hebben we als cocktailtip gekozen voor een verfrissende komkommer en munt cooler. Een superfrisse smaakbom die perfect past bij het lentezonnetje, ook als de temperatuur nog een beetje tegenvalt.

De komkommer munt cooler maakt u heel simpel van verse komkommer, munt, en een beetje vers citroensap. De cooler op de foto is gemaakt van sap uit de slowjuicer, maar als u die niet heeft werkt het ook prima als u de komkomer samen met de munt en een beetje citroensap fijnstampt in een cocktailshaker.

Ingrediƫnten;

  • 30 ml FleVodka
  • 60 ml Vers Komkommersap
  • of 1/4 komkommer in stukjes
  • 2 takjes munt
  • 3 theelepels honing
  • sap van een halve citroen
  • IJsklontjes

Recept;

Voeg alle ingrediƫnten samen in de cocktailshaker zonder de ijsklontjes. Als u stukjes komkommer gebruikt kunt u nu met een mudler het sap uit de komkommer stampen. Daarna de ijsklontjes toevoegen en flink schudden om de honing op te lossen en de cocktail goed af te koelen. Vervolgens door de strainer uitschenken in een cocktailglas en gareneren met een takje munt of schijf komkommer. Proost!

Komkommer Munt Cooler

Posted on: 27 april 2021Roelof