Cocktail van de Maand; Mai Tai

Cocktail van de Maand; Mai Tai

Deze maand een klassieke rumcocktail als cocktailtip van de maand; de Mai Tai.

De Mai Tai stamt uit 1944 toen Trader Vic in zijn restaurant in Oakland op zoek was naar een nieuwe rum cocktail. Er waren juist twee vrienden uit Tahiti op bezoek op het moment dat hij voor het eerst een niewe mix van rum, triple sec, limoensap, en orgeade probeerde, en naar verluid was de reactie na de eerste slok “maita’i roa aé” ofwel vrij vertaald uit het Tahitiaans “Fantastisch, niks meer aan doen”. De Mai Tai was geboren.

Ingrediënten;

  • 100 ml Libervm
  • 25 ml Triple Sec
  • 25 ml Amaretto
  • 25 ml Suikersiroop
  • 25 ml Limoensap
  • partje limoen (garnering)
  • Munt (garnering)
  • IJsklontjes

Recept;

Maak suikersiroop door 100g suiker op te lossen in 100ml water, de suikersiroop kunt u in de koelkast bewaren. Voeg vervolgens alle ingrediënten en het ijs in een cocktailshaker, gevolgd door 10-20 seconden schudden om de cocktail goed af te koelen. Vervolgens door de strainer uitschenken in een cocktailglas, eventueel nog wat extra ijs in de cocktail en gareneren met een takje munt en een partje limoen.

Proost!

Mai Tai

Posted on: 12 mei 2021Roelof