Cocktail van de Maand; Whisky Sour

Cocktail van de Maand; Whisky Sour

De whisky sour is een cocktail met een stevige geschiedenis, de combinaties stamt af van voor de drooglegging (die in de VS) en was zelfs 1 van de populairste cocktails tijdens die drooglegging.

Er zijn veel variaties op gemaakt, maar wij houden de klassieke mix aan met 1 toevoeging; eiwit in combinatie met een dry shake voor een stevige schuimlaag. Als u liever geen rauw eiwit toevoegt kunt u dit gedeelte gewoon weglaten, de cocktail is net zo lekker met een minder stabiele schuimlaag.

Ingrediƫnten;

  • 60 ml UnLoched Whisky
  • 30 ml Citroensap vers (~1/2citroen)
  • 15 ml Suikersiroop (1:1 suiker:water)
  • 1 eiwit
  • Scheutje (of twee) Angostura Bitter
  • Garnering; Schijfje citroen, met een cocktailkers
  • IJsklontjes

Recept;

Allereerst een dry shake, vul een shaker met de whisky, het citroensap, de suikersiroop, en het eiwit. Vervolgens flink shaken, deze dry shake zonder ijs zorgt voor een extra hoeveelheid schuim. Vervolgens ijs toevoegen en nogmaals kort shaken om de cocktail te koelen. Uitschenken in een cocktailglas door de strainer en garneren met een schijfje citroen en cocktailkers.

Proost!!

PS. Suikersiroop maakt u door suiker en water 1 op 1 te mengen, dus bijvoorbeeld 100 g suiker met 100g (ml) water. Verwarmen is niet nodig, de suiker lost goed op. De siroop kunt u in de koelkast makkelijk een week bewaren.

Posted on: 17 september 2021Roelof