Cocktail van de Maand; Manhattan

Cocktail van de Maand; Manhattan

Deze maand weer een klassieker als cocktail van de maand; de Manhattan. Hoe klassiek deze cocktail is weet niemand precies, maar in ieder geval stamt het basisrecept van voor 1900. Zoals het een goed klassieker betaamt zijn er ook vele variaties op de basisreceptuur, en is die basisreceptuur door de jaren heen ook geevolueerd. Hoe dan ook, een heerlijke kruidige cocktail die goed past bij het najaar.

Ingrediƫnten;

  • 60 ml UnLoched Whisky
  • 30 ml Rode Vermouth
  • 1 scheutje Angostura
  • Garnering; Maraschino kers
  • IJsklontjes

Recept;

Koel het glas voor met ijsklontjes. Voeg ondertussen alle ingrediƫnten samen in een cocktailshaker en roer deze goed door met bijvoorbeeld een lange cocktaillepel. Leg het glas en giet de inhoud van de cokctailshaker door een strainer in het glas. Garneren en proost!!

Manhattan

Posted on: 3 november 2021Roelof