Cocktail van de Maand; Hot Buttered Rum

Cocktail van de Maand; Hot Buttered Rum

De wintermaanden zijn misschien koud, nat, donker en niet echt uitnodigend…..maar dat is wel weer een heerljk excuus om eens lekker knus thuis te genieten van een hartverwarmende cocktail als de Hot Buttered Rum. Deze cocktail is met name in Amerika behoorlijk populair, maar veroverd langzaamaan ook Europa en dat heeft een goede reden!

Ingrediƫnten;

  • 0,5 el Rietsuiker
  • 0,5 tl Kaneel
  • 0,5 tl Nootmuskaat
  • 50 ml Libervm Donkere Rum
  • 1 el gesmolten Roomboter
  • 150 ml kokend water
  • Slagroom

Recept;

Meng de rietsuiker, kaneel , en nootmuskaat in een stevig glas, giet daarbij de donkere rum en gesmolten boter. Voeg vervolgens het kokend water toe en roer even goed door. Dan nog een toef slagroom naar wens, en heerlijk genieten!

Proost!

Hot Buttered Rum

Posted on: 14 januari 2023Roelof