Cocktail van de Maand; Bloedsinas Gin Fizz

Cocktail van de Maand; Bloedsinas Gin Fizz

Het is weer het juiste seizoen voor bloedsinaasappelen, zo in de eerste maanden van het jaar vindt u ze bij de groenteboer. Wist u dat ze hun rode kleur pas echt ontwikkelen als reactie op koude nachten? Wij gebruiken ze voor een echte lentecocktail; de bloedsinas Gin Fizz. Door een dry shake met eiwit en een scheutje bruiswater krijgt u een zijdezachte cokctail met een schitterende schuimlaag, de kleur hangt natuurlijk af van de sinaasappels. In ons geval mooi rood op de schil, maar van binnen toch vooral oranje. Gelukkig is de smaak er niet minder om!

(Wilt u een vega cocktail of heeft u liever geen rauw eiwit dan kunt u het eiwit vervangen door aquafaba)

Ingrediƫnten;

  • 40 ml RoyalTea Gin
  • 20 ml bloedSinaassap
  • 20 ml suikersiroop
  • 20 ml bronwater
  • 1/2 eiwit (of 20 ml aquafaba)
  • IJsklontjes

Recept;

Eerst de suikersiroop, u lost 1 deel suiker op in deel water. Dat kan prima met koud water maar gaat iets sneller als u warm water gebruikt.

Dan een stukje schil apart houden voor de garnering en de sinaasappels uitpersen. Ook nog een eitje splitsen en het eiwit even apart houden in een andere kom.

Voeg vervolgens de gin, het bloedsinaassap, de suikersiroop en het eiwit samen in een shaker, om deze zonder de ijsklontjes eerst 30 seconden flink te schudden. Pas hierbij een beetje op, want zonder ijs wil de shaker nog wel eens wat gaan lekken.

Kijk na 30 seconden even of u tevreden bent met de schuimlaag, voeg vervolgens ijsklontjes toe, en schudt nogmaals tot de shaker goed koud aanvoelt.

Dan uitschenken tot het glas zo’n 80% vol is, aftoppen met bronwater en garneren met de sinasschil.

Proost!

Bloedsinas Gin Fizz

Posted on: 9 maart 2023Roelof