Libervm Rum

Huidige Fles
Vorig Label

Ambachtelijke Pot Distilled Rum

De meeste rum in de slijterij wordt tegenwoordig gemaakt door verschillende batches rum te mengen, om zo de smaak constant te kunnen houden. Daarbij wordt in bijna alle gevallen voor het grootste deel rum gebruikt die is geproduceerd via kolomdistillatie, omdat deze met minder uitgesproken smaken een toegankelijkere rum oplevert. In de hoogtijdagen van de rum (1650 – 1750) was er nog geen kolomdistillatie, en werd er enkel met pot distillatie gewerkt. Door kleine verschillen in grondstoffen en ontwerp van de distillatieketel had iedere distilleerderij een unieke rum met een geheel eigen karakter. Onze rum donkere rum is volledig afkomstig van pot distilled rum, en deze krijgt daarmee dus ook wat extra karakter. Onze eerste batch donkere rum is gemaakt van een mix van blackstrap molasse en panela rietsuiker, die mix is langzaam gefermenteerd en vervolgens 3 maal gedistilleerd in onze potstill, waardoor dus veel smaak uit de grondstoffen terugkomt in het distillaat. De donkere kleur komt volledig van houtrijping op nieuwe vaten van Amerikaans eiken, er is geen karamel toegevoegd. De rum is iets gezoet met een paar gram blanke rietsuiker per liter. 

Libervm?

De naam Libervm is gekozen om te benadrukken dat onze moderne rum geproduceerd is op ambachtelijke wijze, maar wel van ingrediënten waarvoor een eerlijke prijs is betaald. We vinden het namelijk belangrijk dat ook de lokale producent en arbeiders op suikerplantages  hun maaltijden kunnen verdienen, iets wat zelfs vandaag de dag nog niet altijd het geval is. Libervm is Latijn voor vrij en wat ons betreft de ideale naam voor een moderne rum.  

Open en eerlijk

U wilt graag weten wat u eet en drinkt, en wij maken ambachtelijke producten van de beste ingrediënten die we graag laten zien. Staat er in de ingrediëntenlijst een extract of distillaat vermeld? Dan is dit extract of distillaat door De Kleine Distilleerderij zelf gemaakt!

Ingrediëntenlijst; Houtgerijpt Rum Distillaat*, water, suiker. (*Rum distillaat o.b.v. rietsuikermelasse en panela rietsuiker).

Cocktailtips

Mai Tai
Jamaican Winter
Moonshiner’s Apple Pie
Boozed Banana Shake