RoyalTea Gin

Huidige Fles
Vorig Label

RoyalTea Gin dankt haar volle smaak aan de kleinschalige distillatie in de potstill van De Kleine Distilleerderij. Voor de RoyalTea Gin worden maar liefst 16 verschillende kruiden en specerijen gebruikt in combinatie met een unieke productiemethode. Het resultaat is een heerlijk zachte gin met een volle smaak. Earl Grey Gin combineert het droge astringente van Earl Grey thee, de frisse fruitige smaken uit citrusvruchten, en het kruidige karakter van jeneverbes.

RoyalTea Gin is puur genieten, maar ook in cocktails en longdrinks doet deze gin het goed. De Kleine Distilleerderij helpt u graag een handje met onze cocktailtips.

Het onstaan:

Het idee van een Earl Grey Gin is ontstaan bij het nuttigen van een heerlijke earl grey thee en gin cocktail. Als die twee zo goed smaken zo goed combineren dan moet daar toch ook een lekkere Thee-Gin van gestookt kunnen worden? Met die gedachte is in samenwerking met Anja Schukkink van Tea In Motion een ontwikkelingproces gestart waarbij heel wat verschillende theesoorten getest zijn. Daarbij kwam uiteindelijk een gin naar voren waarin zwarte thee en earl grey thee gebruikt worden om het kenmerkend thee aroma in de gin te vangen.

De distillatie:

Naast de keuze voor de thee bleek ook het productieproces belangrijk, als de thee op de traditionele manier wordt meegestookt tijdens de gin distillatie komt de smaak niet goed tot zijn recht. Daarom wordt na de gin stook de thee apart gedistilleerd zonder toevoeging van alcohol, want alleen op die manier komt de smaak van verse zwarte thee goed over. Dit theedistillaat wordt gemengd met de eerder gestookte gin tot een alcoholgehalte van 40%. Omdat er voor dit verdunnen niet alleen zuiver water gebruikt wordt valt de Earl Grey Gin in de categorie “Distilled Gin”.

Open en eerlijk

U wilt graag weten wat u eet en drinkt, en wij maken ambachtelijke producten van de beste ingrediënten die we graag laten zien. Staat er in de ingrediëntenlijst een extract of distillaat vermeld? Dan is dit extract of distillaat door De Kleine Distilleerderij zelf gemaakt!

Ingrediëntenlijst; Gin Distillaat, water.

Cocktailtips

Basil Smash
Euphoria
Gin & Tonic