Likeuren

Naast diverse distillaten werkt De Kleine Distilleerderij ook aan de ontwikkeling van een likeurenrange. Omdat De Kleine Distilleerderij uitsluitend eerlijke producten levert waarbij de smaak wordt verkregen uit natuurlijke ingrediënten duurt de ontwikkeling van een nieuwe likeur wat langer. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om de gewenste smaak te vangen.

Cold Brewed Koffielikeur

De eerste likeur van de kleine distilleerderij is direct een goed voorbeeld van een eerlijk product met een uitzonderlijk goede smaak. De Cold Brewed Koffielikeur bevat slechts koffie-extract, wodka, suiker, en vitamine C als antioxidant. De Cold Brewed Koffielikeur is een vernieuwende koffielikeur die voor 100% smaakt naar de gebruikte koffieboon, u kunt dus zelfs de oorsprong van de koffie proeven in de likeur. (klik op het etiket voor meer informatie). Bij de internationale Liqueur Masters competitie werd de Cold Brewed Koffielikeur direct bekroond met een Master titel.


Notendop

Notendop is een op whisky gebaseerde drank die wordt gerijpt op walnoten en aangezoet met honing. Dit is geen likeur want het suikergehalte is wettelijk gezien te laag. Aangezien dit lage suikergehalte er juist voor zorgt dat u Notendop puur kunt genieten, is De Kleine Distilleerderij lekker eigenwijs en brengt u deze gedistilleerde drank. Probeer Notendop en oordeel zelf!


IJstijd

IJstijd is een limited edition kruidenlikeur speciaal bedoeld voor de donkere dagen. IJstijd zal jaarlijks terugkeren in de winkels, maar ieder jaar zal een unieke smaak krijgen. Gewoon, omdat het kan.

Voor IJstijd 2018 werd de inspiratie gehaald uit typisch winterse smaken en lekkernijen zoals gevulde speculaas, peperkoek, appelflappen, en gluhwein. De kruiden die in deze traktaties gebruikt worden zijn nu ingezet om een heerlijk winterse kruidenlikeur te creëren. Zo is er dit jaar gebruik gemaakt van sinaasappelschil, steranijs, vanille, kaneel, gember, kardemom, en amandelen.


Aphrodite

De Kleine Distilleerderij maakt bij ieder seizoen een bijpassende likeur, en voor de lente is dit een rozenlikeur met de naam Aphrodite. De smaak van rozenblad hebben we gevangen door gedroogde rozenblaadjes te distilleren, en voor de roze kleur voegen we een huisgemaakt extract van hibiscus toe. Aphrodite is op zich zelf heel lekker en komt dan gekoeld het best tot haar recht. Serveer Aphrodite dus het best direct uit de koelkast of “on the rocks”. Wat ook erg goed werkt is een combinatie met mousserende rosé of witte wijn, een scheutje Aphrodite is voldoende om de rosé een heerlijke hint van rozen mee te geven.